• Lorem ipsum

Hoe help jij je kind beter te presteren op school?

Voor de ontwikkeling van (studie)vaardigheden en loopbaan oriëntatie van jouw zoon of dochter, is het van groot belang dat school (docent), leerling en ouders elkaar aanvullen. Wij denken dat een leerling de beste resultaten haalt als iedereen die daar een steentje aan bij kan dragen, daar ook bij betrokken is. Dus ook – en misschien wel in de eerste plaats – jij als ouder.

Stappenplannen

Impuls Educatief is specialist op het gebied van (studie) vaardigheden. Het fundament daarbij zijn de stappenplannen. Deze helpen je kind om goed te presteren op school. De belangrijkste vind je hieronder (als pdf). Daarmee weet je in ieder geval hoe wij het aan de school aanbieden. Mocht je kind daar vragen over hebben, dan heb je een houvast om hem of haar daarbij te helpen. 

Stappenplannen voor ouders

Maar ook voor jou bieden we tools om je kind thuis te helpen; speciale ouder-stappenplannen waarmee je je kind kan helpen, o.a. bij het huiswerk maken of bij het plannen. 

Video’s en tips

Maar ook video’s waar je wellicht iets aan hebt. Mocht je daar vragen of wensen bij hebben, stuur ons een berichtje: [email protected]

Planagenda

Daarnaast bieden we planagenda’s voor leerlingen die aansluiten bij het lesmateriaal. Daarin kan je kind niet alleen het huiswerk noteren, maar tegelijk een planning maken. Daarin vindt hij dezelfde stappenplannen waarop hij altijd terug kan vallen. Maar ook kan hij daarin doelen stellen, daarop reflecteren, aantekeningen maken en zijn vorderingen bijhouden. Mocht de school van jouw kind die niet aanbieden, kan je hem zelf bestellen op de webshop.

 

 

Hoe help ik mijn kind op de middelbare school?

Download PDF

 

Hoe help ik mijn kind bij het huiswerk maken

Download PDF

 

Hoe help ik mijn kind bij het plannen?

Download PDF

 

 

 

 

 

Stappenplannen voor uw kinderen

 
Studievaardigheden helpen je kind om beter te studeren. Dus best belangrijk.
Daarom vind je hier de stappenplannen bij de belangrijkste studievaardigheden die uw kind gaan gebruiken.
Daarmee weet je in ieder geval hoe wij het aan de school aanbieden. Mocht je kind daar vragen over hebben, dan heb je een houvast om hem of haar te helpen.

 

Stappenplan Plannen

Download PDF

 

Stappenplan Tekst leren

Download PDF

 

Stappenplan Reflecteren

Download PDF

 

Stappenplan Spreekbeurt houden

Download PDF

 

Stappenplan Cyberpesten

Download PDF

 

Hieronder treft u een aantal video’s aan rondom een aantal thema’s m.b.t. pesten en problemen op school.

Video’s

Pesten

Hoe help je je kind als het gepest wordt?

 

Cyberpesten

 

Problemen op school