• Lorem ipsum

Praktijkonderwijs

Praktijkonderwijs is speciaal onderwijs voor leerlingen die goed met hun handen kunnen werken. Denk bijvoorbeeld aan timmerman, Daar gaan wij niet over, maar ook als je met je handen werkt, kan je niet zonder theorie. Je kan bijvoorbeeld nooit je rijbewijs halen, als je je theorie niet hebt gehaald.

Impuls is de enige uitgever die het aandurft om met en voor het praktijkonderwijs lesmateriaal te ontwikkelen. Uiteraard kan je dan gebruik maken van alle tips & tricks die Impuls in de andere boekjes heeft verwerkt, maar vooral van de verplichte vakken Burgerschap en LOB.

Dit lesmateriaal is op niveau van praktijkleerlingen, maar uitdagend genoeg om stapje voor stapje hogerop te komen. De meeste leerlingen gaan uiteindelijk aan het werk, anderen stromen door naar het MBO.

 

Burgerschap

De leerling leert middels modules welke landen en culturen er bestaan en hoe hij daar kan komen, maar ook hoe hij met geldzaken om kan gaan en welke rechten en plichten hij heeft. Hij verplaatst zich in anderen en zoekt uit wat het voor hemzelf betekent.

LOB

De leerling verdiept zich in zichzelf en zoekt uit wat zijn mogelijkheden zijn, en wat zijn kansen zijn op de arbeidsmarkt middels modules als Wat kan ik, Wat wil ik, Wat vind ik leuk en wat niet.